Kelle paça çorbası için her derde deva desek abartmış olmayız. Kelle paça çorbası, içeriğindeki bol vitaminli et parçaları, doğal antibiyotik sarımsağı, kollajen deposu et suyu, bağışıklık güçlendirici baharatları ile saymakla bitmeyen şifa deposudur. Özellikle mevsim geçişlerinde veya kış aylarında şifa niyetine sıklıkla içen müptelalarını da göz ardı etmemek gerekir. Kelle paça çorbasının hazırlama aşamasında kullanılan malzemeler herkesin evinde bulunur. Açık çorbacı bulmak zahmetine girmeden evinizde de kolayca hazırlayabileceğiniz kelle paça tarifleri bulabilirsiniz. Sevdiklerinize şifa olacak, zahmetsiz kelle paça tarifini kendi yorumumuzla sizler için hazırladık.
Kelle Paça Çorbası Malzemeleri
100 gram dana kelle eti
100 gram dana ayak paça eti
4 diş sarımsak
Toz acı biber
Zencefil
1 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı un
Yarım çay bardağı süt
Kelle Paça Çorbası Yapılışı
- Kelle ve dana ayak paça etleri haşlanarak yumuşak bir kıvam edilmelidir. (Haşlama suyunun bir kaba ayrılması önemlidir.)
- Hazırlanan etler ayıklanarak ince ince doğranmalıdır.
- Sarımsaklar yağ ile beraber havanda dövülmelidir.
- Bakır bir kap içerisine sarımsak yağ karışımı ve baharatlar eklenmeli.
- Ayıklanana ve doğranan etler, et suyuyla birlikte bakır kap içerisine ilave edilir.
- Çorba karışımı altı kısık şekilde kaynamaya bırakılır.
- Ayrı bir kapta un ve süt karışımını hazırlayın. Un kavrulunca yavaş yavaş karıştırarak sütü ekleyin. Oluşan karışımdan 1 yemek kaşığı alarak çorba karışımına ilave edilir.
- Kaynamaya bırakılan şifa deposu kelle paça çorbası 5 dakika sonra yemeye hazır.
Yanında limon ve sirke ile birlikte servis edebilirsiniz.
Kelle Paça Çorbası Kaç Kalori?
Galiba bu soruyu kime sorsanız; “Çok kalori” cevabını alırsınız. Kella paça çorbasının kalorisini doğru hesaplayabilmek için kullanılan etin kilogramını bilmek gerekmektedir. 200 gram et kullanılan tarifin toplam kalorisi yaklaşık 450 kkal’ dir.
Sarımsak, toz acı biber, zencefil gibi çeşni malzemelerinin kalorisi bulunmamaktadır. Hesaplara göre her ne kadar çok kaloriye sahip görünmese de akşam geç saatlerde içmek genel sağlık için tehlikelidir. Gündüz saatleri ve en geç akşam saatlerinde içilmesi tercih edilmelidir.